מיטות קומתיים ומה שבינהן
כולנו מודעים לעובדה שהיום חדרי השינה בדירות החדשות קטנים יותר מהחדרים בדירות של פעם.
קשה מאוד למצוא את הדרך לאפשר למספר ילדים לישון באותו החדר ולהצליח לשמור על מראה אוורירי וקליל, נטול ריהוט שמעמיס על החדר.
במקרים רבים, בהם גם כשישנה האפשרות לספק לכל ילד חדר משלו עדיין יש ילדים שרוצים מאוד לישון יחד עם האחים שלהם באותו החדר. לכן, מפאת חוסר מקום הפתרון הנפוץ הוא מיטת קומתיים.
יכול להיות שלמשמע המושג מיטת קומתיים עולה מיד לנגד עינכם תמונה שלכם מהטיול השנתי בכיתה ח' בבית ספר שדה שלא זכור לכם כדבר המעוצב ביותר שראיתם בחייכם.
היום אני רוצה לחשוף אתכם לפתרונות קצת שונים ממיטת הקומתיים הרגילה שרובנו מכירים שנקנת בחנויות במידות סטנדרטיות ובדר"כ לא ממש מסתדרת בצורה הכי פרופורציונלית בחדר, מאחר ותמיד תשאר שארית לא מנוצלת ובמקרה של מיטת L אפילו שתיים. יתרה מזאת צריך להתחשב בגורמים נוספים כמו מיקומה לא ליד החלון, לשמור שלא תחסום את הכניסה לחדר, שתאפשר גם לשלב שולחן או פינת ישיבה ועוד.
בחרתי מספר דוגמאות שיכולות להמחיש לכם שמיטת קומתיים מעבר להיותה חסכונית במקום וחווייתית לילדים יכולה אפילו להראות, תתפלאו... נפלא!
התמונות לקוחות מאתר, מימין לשמאלKidsomania, House of Turquoise
המפתח להשגת המטרה הוא ביצירת יחידה מקיר לקיר ולא רהיט שנקטע באמצע החדר כמו מיטת L. אפשרות אחת היא לבנות אותה מעץ ובבוא היום לפרק אותה לשתי מיטות נפרדות. באופן הזה נוצר קו נקי ואחיד שלא מקטין את החדר ומאפשר ניצול מירבי של המרחב. ניתן להוסיף כחלק מהנגרות שולחן כתיבה, מדפים פתוחים או ארונות אחסון אם נותר מקום עד סוף הקיר.
רצוי לבחור בקיר ללא חלון למיקום המיטות על מנת להיות רגועים מבחינה בטיחותית.
התמונות לקוחות מאתר, מימין לשמאל Home Bunch, Manualidades para niños Pequeocio
במידה ומחליטים שהמיטות לא תהיינה על אותו קיר מומלץ בכל זאת לשמור על הקו ההמשכי ולהוסיף שולחן כתיבה למשל. השולחן והמדף שממשיך את המיטה יוצרים רצף ויזואלי בקווים מינימליסטיים ועדינים.
התמונה לקוחה מאתר mommo-design.blogspot
נחמד גם יהיה לשמור באיזשהו אופן על פרטיות לכל ילד, סוג של תחימת אזור אישי, מעט נסתר, לאפשר להם את הפינה שלהם לרגעים שבהם ירצו את השקט שלהם אך עם זאת לשהות באותו החלל.
אפשר לייצר אותם בעזרת חלקים פתוחים וסגורים, פתוחים למחצה ועוד.
התמונות לקוחות מאתר ArchDaily
צילום מימין לשמאל Wison Tungthunya,Ruetemple
נשאלתי רבות לגבי המיטה היפיפייה הזו שלא במקרה מצאה חן בעיני רובכם. אז נכון, מיטות בסגנון הזה נעשות אצל נגר בהזמנה מיוחדת וכיוצא בזה העלויות שלהן גבוהות יותר מעלות של מיטה סטנדרטית בחנות. עם זאת חשוב שתזכרו שעלות היא נגזרת של חומרי הגמר, רמת הגימור, אם יהיו פיתוחים או לא, גודל ומידות וכמובן איש המקצוע שתבחרו. אני הייתי ממליצה לקבל הצעת מחיר מנגר, יכול להיות שתופתעו לגלות שנגרות מקיר לקיר שתכלול מיטות, שולחן וארון מעל, יעלו לא הרבה יותר מלהרכיב יחידות נפרדות שבמראה יראו פחות יפה ויקטינו את החדר... אין מה להפסיד.. תמיד אפשר לחזור לחנות:)
תזכרו שהבונוס בתכנון אישי הוא האפשרות לתכנן אותן בצורה כזו שניתן יהיה לפרק אותן בעתיד לשתי מיטות נפרדות והן ימשיכו לשמש את הילדים גם כשיגדלו, לכן מראש גם הייתי בחורת בצבעים נטרליים ולא בהכרח "ילדותיים".
התמונה לקוחה מאתר House of Turquoise
אופציה נוספת היא לבנות את המיטות מגבס עם החיזוקים הנדרשים. המראה נקי, לא מתחכם, חזק ועלותו
נמוכה מזו של הנגרות. ניתן לקחת בחשבון כבר בתחילת התכנון וכמו כן אפשר לבצע גם לאחר שגרים בבית.
תוספת כמו סולם מדליק שעשוי בחיתוך CNC של עץ או דמות שהילדים אוהבים יכולה להפוך שני קווים לבנים למשהו אחר לגמרי.
התמונה לקוחה מאתר kidsomania.com
לעיתים גם כשאין צורך שישנו מספר ילדים באותו החדר, החדר עדיין קטן ואתם מרגישים שאתם לא יודעים איך להוציא ממנו את המקסימום. אם תחשבו על זה לרגע, הילדים הכי פחות נמצאים בחדר כדי לישון, הם רוצים לשחק, להכין שיעורי בית בפינה נעימה ושקטה או סתם לקרוא. הפתרון הוא להעלות את המיטה למפלס העליון ולנצל את כל השטח שתחתיה לפונקציות שונות כמו אחסון, ארון בגדים, פינת משחקים, שולחן כתיבה ומחשב.
התמונה לקוחה מאתר fashionkids.nu
ניצול החלל התחתון לפינת קריאה, עבודה ועוד.
התמונות לקוחות מאתר, מימין לשמאל Etsy, PBteen
ולמי שבעיית מקום איננה ברשימת צרותיו והיה רוצה להתפרע ישנה האופציה המטריפה הזו...:)
התמונה לקוחה מאתר Indulgy
מקווה שהצלחתי לתת לכם עוד כמה רעיונות חדשים ולעשות לכם חשק להתחיל לתכנן את מיטות הקומתיים החדשות של הילדים.